A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Центр надання соціальних послуг Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області"

Соціальна робота з сім'ями, які перебувають в складних життєвих обставинах

Дата: 20.02.2023 15:46
Кількість переглядів: 1107

Сім’я відіграє в житті кожної людини найважливішу роль. З самого народження нас оточують найрідніші люди — мама й тато. Вони вчать всьому: ходити, говорити, думати. Вони годують, одягають, піклуються про здоров’я. Вчать бути добрими, чемними. Всі люди мріють про щасливу родину. Але для цього кожен повинен докласти багато зусиль щоби уникати конфліктів. Батьки — це ті люди, які готові дати пораду в будь-якій життєвій ситуації.

Саме тому турбота про сім’ю, родину, попередження складних життєвих обставинах є першочерговим напрямком роботи фахівців із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Солотвинської селищної ради

Фахівцями постійно проводяться виїзди у старостинські округи громади з метою виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Проте такі сім’ї виявляються не тільки під час виїздів. Інколи надходить інформація про батьків, які мають низький вихований потенціал,  безвідповідально ставляться до своїх батьківських обов’язків. За кожним таким повідомленням здійснюється візит у сім’ю, складається оцінка потреб дітей та сім’ї. З членами родин з’ясовуються проблемні питання, спільно обговорюються шляхи виходу із складних обставин.

 

Фахівець із соціальної роботи, здійснюють соціальний супровід таких сімей,  в ході якого вирішують питання допомоги в оформленні необхідних документів для отримання державної соціальної допомоги, працевлаштування. Проводиться профілактична робота щодо належного виконання батьками своїх обов’язків, потреба дотримання сприятливих умов для розвитку та виховання дітей, інформують про соціальні послуги в громаді. Залучають соціальних партнерів для вирішення проблем, що спричинили складні життєві обставини, знаходять сильні сторони серед рідних і близьких сім’ї.

Протягом лютого місяця здійснено виїзд із залученням працівників служби у справах дітей, ювенальної превенції, медиків, освітян.

Фото без опису

Якщо Ви стали свідком жорстокого поводження чи насильства над дитиною, чи у Вас по сусідству проживає родина, яка опинилася у складних життєвих обставинах – телефонуйте за номером 0979051473 або звертайтеся за адресою: смт.Солотвино, вул.Емінеску, 8, Фахівці із соціальної роботи  - допоможуть подолати складні життєві обставини.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень