A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Центр надання соціальних послуг Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області"

НЕПРИПУСТИМІСТЬ ЗАЛИШЕННЯ ДІТЕЙ БЕЗ НАГЛЯДУ

Дата: 31.08.2023 12:56
Кількість переглядів: 779

Не всі батьки належним чином ставляться до своїх батьківських обов’язків та наражають дітей на небезпеку, залишаючи їх самих вдома. Унаслідок свого становища діти потребують особливого підходу, соціального захисту та поваги до їхніх прав.Саме тому було проведено виїзд, як реагування на повідомлення небайдужих мешканців с.Топчино, для притягнення до відповідальності батьків за недбале ставлення до дітей працівниками Центру надання соціальних послуг із залученням Служби у справах дітей та Офіцера громади.

Відповідальність щодо виховання дітей покладена на обох батьків, незалежно від того проживають вони разом чи окремо, оскільки обов’язок здійснювати належне виховання та нагляд за малолітніми є рівним для обох з них, тому неналежне виховання дітей – це правопорушення батьків і, як наслідок, настання відповідальності.

Законодавство передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність батьків за неналежне виховання дітей про це повідомив Офіцер громади Іван БАНК.

Стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, -тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин.

Сім'ю взято під соціальний супровід та буде розглянуто питання про подальшу долю дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень