A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Центр надання соціальних послуг Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області"

Роз'яснення змін у призначенні виплат ВПО

Дата: 08.09.2023 17:48
Кількість переглядів: 758

    Працівниками Солотвинської селищної ради, начальницею УСЗН та ЗПД- Дудла Любов Юріївною та директоркою КЗ ЦНСП -Банк Людмилою Іванівною, було проведено зустрічі з переселенцями, які проживають у закладах охорони здоров'я громади та роз'яснено постанову прийняту Урядом 11 липня  «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», якою вносяться зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО.

Зокрема, для всіх внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Україні і отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року буде автоматично продовжено виплату ще на 6 місяців, до кінця січня 2024 року, у визначеному розмірі для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн та для інших осіб – 2 тис. грн.

Відповідно, виплати не продовжуватимуться особам, які перебувають за кордоном понад 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих причин, що підтверджуються документально (обґрунтованими вважаються причини, коли людина була у службовому відрядженні чи на стажуванні, перебувала на лікуванні або реабілітації, доглядала за хворою дитиною, оздоровлювала дитину та ін.). Також не продовжуватимуться виплати тим, хто повернувся до покинутого місця проживання.

акож уточнено, що виплати із 1 вересня 2023 року будуть припинені тим громадянам, чий майновий стан дозволяє здійснювати суттєві витрати без допомоги держави. А саме, тим ВПО, які від моменту ухвалення даної постанови придбали новий транспортний засіб, придбали земельну ділянку, квартиру, будинок на суму понад 100 тис. грн.

Не отримуватимуть допомогу також українці, які мають на депозитному банківському рахунку кошти у загальній сумі понад 100 тис. грн, або придбали іноземну валюту, а також банківських металів на загальну суму понад 100 тис. грн.

Українцям, які мають у власності житло, що розташоване на інших територіях ніж тих, де ведуться активні (можливі) бойові дії або які є окупованими, площею понад 13,65 м2 на одного члена сім’ї, виплати також припиняються.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень